8(499)6890230
8(926)2491092

Haberler

07.11.2017

Bu yazıyı erken bir tarihte hazırlamamızın sebebi Rusya da iş yapan yatırımcılarımızın ve...

07.06.2017

25 Mayıs 2017 tarihinde Rusya Devlet Başkanlığı İnsan Hakları Konseyi, Devlet Başkanı’na idari...

25.05.2017

Uçak krizinin hemen ardında Türkiye ye karşı Rusya nın uyguladığı yaptırımlarda ön plana çıkan...

19.12.2016

yeni yılda yaklaşık 216 toplam kanun değişikliği Rusya da uygulamaya alınacaktır,bunlar...

08.11.2016

Rusya da Tıbbi ürün satan firmalar ülke dışından yaptıkları ithalatlarda kdv den muaf...

28.10.2016

Kurumumuza ait olan Moskova ya 60 km uzakta bulunan depo sezonluk ekonomik fiyatlar ile kiraya...

Rusya da RVP aldıktan sonra dikkat edilecek konular

RUSYA DA « RVP » YANİ SÜRELİ OTURUM HAKKI
(разрешение на временное проживание)
ALDIKTAN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

Öncelikle şunu belirtelim, Rvp süresi 3 senedir ve uzatılmamaktadır.Süresi dolduğunda yenisi için başvurmak mümkündür.
Burada kanun Rusya ya gelmiş olan yabancının artık yaşantısını nasıl sürdüreceğine karar vermesi gerektiği üzerine inşaa edilmiştir.Süresiz oturuma başvurma veya buna gerek duymama hakkı size aittir.

Evet, Rusya da Rvp alan vatandaşlarımız bu hakkın alınışını takiben 3 sene boyunca artık hiçbir şey yapmadan rahatça yaşarım Rusya da diye düşünüyorlarsa bu tam olarak doğru değildir.

Rvp hakkı olan yabancılar bu hakkı aldıkları tarihten itibaren aşağıdaki konulara dikkat etmek zorundadırlar;

Rvp sahibi yabancı , Rusya Federasyonu sınırları dışında bir sene içerisinde en fazla 6 ay boyunca kalabilmektedir.Rusya dışında 6 aydan fazla kalan Rvp sahiplerinin bu hakları iptal edilmektedir.Hastalık ,doğal afet, vs. nedenlerden dolayı Rusya Federasyonu na dönmesi ilgili süre içinde mümkün olmayan Rvp sahibi yabancılar bulundukları ülkedeki Rusya Konsolosluklarına başvurarak bu durumlarını belgelemek zorundadırlar.

Rvp aldıktan sonra bir seferden fazla idari cezaalmamaya özen gösteriniz ,alınacak idari cezalar Rvp hakkınızın iptal edilmesine sebep olacaktır.Tabiki sadece idari kurallar değil ,Rusya Federasyonu nun tüm kanun ve kurallarına uyunuz.

Rvp nin uzatılamayacağını belitmiştik, yeni Rvp başvurusu için eski Rvp süre bitimine 60 gün kaldığında başvuru yapmalısınız,bu şekilde yeni Rvp çok daha kolay alınacaktır.

Rvp sahibi yabancı ,pasaportuna ilgili oturum hakkı mühürü basıldıktan sonra en geç 7 gün içerisinde registre yaptırmak zorundadır.

Rvp sahibi yabancı Rvp aldığı ve registre olduğu bölge sınırları içerisinde çalışma ve yaşama hakkına sahiptir.İstediği iş yerinde ve görevde çalışabilir.

Rvp sahibi yabancı vatandaş çalıştığı işyeri tarafından sosyal fonlara kayıt yaptırılmak zorundadır,bu sayede Rusya da devlek kurumlarından ücretsiz sağlık hizmeti alması mümkün olacaktır.

Rvp sahibi yabancı vatandaş registerinin bulunduğu adrese bağlı vergi dairesinden vergi numarası ( ИНН ) almak ve bunu göçmen bürosuna bildirmek zorundadır.

Rvp sahibi yabancı Rusya da ИП (ESNAF KAYDI) açarak ticaret yapabilir.Yine bu ticareti Rvp alınan bölge sınırları içerisinde yapmak zorundadır.

Her sene göçmen bürosuna gelir bildirimi ve adres bildirimi zorunluluğu vardır.Bildirimin yapılmaması Rvp iptaline ve ilave olarak 5 bin ruble para cezası (Moskova , St Petersburg ve ilçeleri için 7 bin ruble) almanıza sebep olacaktır.

Rvp alınmasını takip eden 60 gün sonunda yerel ehliyetlerin kullanılması mümkün değildir,Rus ehliyeti alınması gerekmektedir.Sadece Rvp sahibi yabancı ülke vatandaşı uluslararası ehliyeti var ise bu sürücü belgesi ile trafikte araç kullanabilir.